Wilt u ook altijd en overal toegang tot al uw software en applicaties? Heeft u persoonlijke en zakelijke gegevens die gemakkelijk toegankelijk moeten zijn en die u graag op het internet dient te bewaren? Met cloud computing heeft u al uw software, netwerken, servers en databases binnen handbereik. Wat is cloud computing precies? U leest hier meer over cloud computing en de betekenis ervan! 

Cloud computing: de betekenis

Gaat u op het internet op zoek naar de cloud computing betekenis? Dan komt u ongetwijfeld veel lastige termen tegen. Cloud computing is simpel gezegd het leveren van computingservices via de cloud (het internet). De complete groep van zowel computers als databases, opslag, servers, software, intelligentie en netwerkfuncties zijn met elkaar verbonden. Zo zijn veel verschillende diensten, zonder dat we ons hier bewust van zijn, op de cloud gebaseerd. Uw foto's, films, belangrijke gegevens en data worden niet op uw computer opgeslagen maar veilig op de cloud.

Cloud computing heeft zijn betekenis en naam te danken aan het oude internet octrooischema. Deze werd weergegeven als wolk, de Engelse benaming hiervan 'cloud'. De cloud is dus niets meer dan de services en systemen die via het internet werken. 

Hoe werkt cloud computing?

Bij cloud computing nemen de IT-taken plaats op een extern apparaat anders dan de computer waar u op bezig bent. Door externe servers, ook wel cloud servers genoemd, worden de gegevens opgeslagen en verwerkt. Hierdoor wordt het externe apparaat minder belast door een overvloed van informatie. Het uiteindelijke doel van cloud computing is dat uw werkcomputer meer kracht en geheugen over heeft, zodat u uzelf bezig kunt houden met belangrijke opdrachten, zonder dat uw computer overbelast raakt. De cloud doet in geval al het zware werk. 

U heeft toegang tot de cloudservices met uw eigen cloud computing inloggegevens en een internetverbinding. 

Cloud computing: de  belangrijkste voordelen

Cloud computing is snel en op een grote schaal omarmd door bedrijven die hier hun voordeel uit halen. Dit resulteert niet alleen in een operationele kostenbesparing, ook levert dit op de langere termijn concurrentievoordelen op. Cloud computing is snel te implementeren. Daarbij zijn de kosten voor cloud computing vele malen lager in vergelijking met grote investeringen op het gebied van software. Het kwijtraken van belangrijke en vertrouwelijke gegevens zal zich niet meer voordoen. De cloud heeft uw gegevens beveiligd opgeslagen.

Contact opnemen met Cloudtribe

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden met cloud computing? Wilt u graag meer informatie over opslag via de cloud? Neem dan contact op met Cloudtribe plan een vrijblijvende afspraak. Wij vertellen u graag meer over cloud computing en de bijbehorende voordelen waar u gebruik van kunt maken!

Veilig en betrouwbaar Efficiƫnt en snel werken 24/7 klantenservice 99% uptime
Gemiddeld beoordeeld met 9 door 2 klanten Bekijk alle ervaringen
Ronkenstraat 5
6042 JM Roermond
+31 (0)6 25 04 67 32 info@cloudtribe.nl