Werken in de cloud. Voor velen een handige oplossing om alle belangrijke gegevens, documenten en programma’s te delen met anderen of te gebruiken waar en wanneer u dit wilt. Weet u al wat cloud oplossingen voor uw bedrijf kunnen betekenen? Er zitten verschillende voordelen aan cloud oplossingen. Vele bedrijven weten niet goed waar ze moeten beginnen of wat handig is voor het werkproces, en haken daarom vaak af bij het oriënteren naar  een cloud oplossing. Toch brengen cloud oplossingen voor mkb vele voordelen met zich mee. Wij van CloudTribe helpen u graag bij het vinden van een passende cloud oplossing!

Cloud oplossingen voor MKB

Voordat u een belangrijke beslissing neemt die gevolgen heeft voor uw bedrijfsproces, wilt u natuurlijk goed geïnformeerd zijn. Helemaal wanneer deze cloud oplossingen nieuw voor u zijn. Vragen zoals ‘wat kan ik ermee doen?’ en ‘hoe zorgen deze cloud oplossingen voor een verbetering van het werkproces?’ wilt u natuurlijk voorafgaand het aanschaffen van cloud oplossingen beantwoord hebben. Als cloud leverancier beantwoorden wij graag deze vragen en helpen we mee met het zoeken naar de juiste cloud oplossingen voor mkb. 

Maakt u nog geen gebruik van de cloud? Dan zijn uw gegevens vaak opgeslagen op fysieke locaties, zoals de computer zelf of een lokale server binnen het bedrijf. Kiest u voor een van de cloud oplossingen? Dan vervangt de cloud deze tastbare opslagplekken en kunnen uw gegevens, programma’s en documenten in de cloud worden opgeslagen. Uw werkplek wordt verplaatst van de werkcomputer naar een online omgeving die op ieder apparaat online beschikbaar is. 

De voordelen van cloud oplossingen

Er zijn natuurlijk een heleboel voordelen aan cloud oplossingen verbonden. Zo speelt u met het werken in de cloud in op een aantal belangrijke trends binnen het bedrijfsleven. 

Flexibel werken

Uw medewerkers krijgen op deze manier de mogelijkheid om flexibel te werken, dat wilt zeggen niet langer op één werkplek of apparaat. Mocht de situatie zich voordoen dat iemand thuis of bij een klant bedrijfsgegevens nodig heeft, dan kan de werknemer deze bereiken via de cloud. 

Delen en opslag van gegevens

Daarnaast wordt het delen van gegevens en data met andere medewerkers met een cloud oplossing  makkelijk gemaakt. Het is hierbij mogelijk de cloud als een opslagplaats te gebruiken, maar de cloud kan ook ter vervanging dienen van de lokale server. Hierbij staan alle gedeelde documenten, data en software op een zelfde cloud werkplek die bereikbaar is voor alle medewerkers. 

Veilige cloud oplossing

Gegevens die worden opgeslagen op een computer of laptop lopen meer risico op beschadiging of zelfs het kwijtraken van de gegevens. Flink pech wanneer u uw laptop ergens laat liggen, uw laptop of computer crasht, waardoor u al uw belangrijke documenten kwijt raakt. Met een veilige cloud oplossing is dit verleden tijd. 

Veilige cloud oplossing voor uw bedrijf!

Vraagt u uzelf af of een van de cloud oplossingen effectief werkt voor uw bedrijf of organisatie? Laat u dan adviseren door Cloudtribe voor een veilige cloud oplossing die volledig past bij uw bedrijf. Er zijn vele verschillende cloud oplossingen, zoals cloud computing, het volledig verplaatsen van alle IT-diensten naar het internet, of bijvoorbeeld Office 365 waar alle applicaties van Microsoft online worden aangeboden. Een cloud oplossing is geen standaard pakket dat voor ieder bedrijf beschikbaar is. Ieder bedrijf of organisatie heeft een eigen aanpak waardoor een veilige cloud oplossing maatwerk wordt. 

Wilt u graag advies krijgen van een betrouwbare partner op het gebied van ICT en cloud oplossingen voor mkb? Dan staat CloudTribe klaar om uw bedrijf te adviseren en voorzien van een passende cloud oplossing. Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de cloud mogelijkheden. 

Veilig en betrouwbaar Efficiƫnt en snel werken 24/7 klantenservice 99% uptime
Gemiddeld beoordeeld met 9 door 2 klanten Bekijk alle ervaringen
Ronkenstraat 5
6042 JM Roermond
+31 (0)6 25 04 67 32 info@cloudtribe.nl