Veilig netwerk met netwerkbeveiliging

Verstuurt u belangrijke gegevens via het eigen netwerk of het internet? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze veilig via het internet verzonden en geleverd worden. Dankzij een slecht beveiligd netwerk kunnen uw gegevens onderschept worden door hackers, gevuld worden met virussen of misschien wel gestolen worden door cybercriminelen. Dit is natuurlijk het laatste wat u wilt wanneer u werkt met bedrijfsgevoelige informatie en belangrijke documenten. Het hebben van een goede netwerkbeveiliging is vooral bij een onderneming van groot belang.  Lees hier meer over netwerkbeveiliging en waarom u het voor uw onderneming nodig heeft. 

Wat is netwerkbeveiliging?

Wat is netwerkbeveiliging? Een netwerkbeveiliging zorgt er met verschillende maatregelen voor dat de communicatie via het netwerk te beheersen is. Ieder netwerk heeft zo zijn eigen netwerkbeveiliging mogelijkheden waardoor het aangeraden is u door een specialist te laten adviseren over de mogelijkheden van netwerkbeveiliging. Verschillende maatregelen zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, encryptie, maar ook beheer en monitoring van het netwerk worden uitgevoerd om het netwerk te controleren en mogelijke informatielekken tegen te gaan. 

Waarom hebben we netwerkbeveiliging nodig? 

Doordat wij tegenwoordig alles doen via een netwerk, is het des te belangrijk dat we deze goed beveiligen. Er zijn dan ook veel organisaties die het belang van een goede netwerkbeveiliging onderschatten. De digitale wereld is en blijft zich continu ontwikkelen waardoor ook digitale criminelen zich steeds beter kunnen ontwikkelen. Het gevaar ligt om de hoek zonder dat u dit misschien beseft. Verouderde ICT beveiligingen zijn gemakkelijk te hacken en bieden weinig tot geen weerstand voor cybercriminelen van tegenwoordig. Het is dus zeer belangrijk uw netwerkbeveiliging mee te ontwikkelen. 

Firewall en netwerkbeveiliging

Een firewall is beter te beschrijven als een onzichtbare muur die tussen de computer en het internet of het externe netwerk staat. Deze filtert onwenselijk verkeer zoals hackers, cyberaanvallen of virussen. Een firewall wordt dan ook regelmatig gebruikt voor het externe netwerk: het internet. De firewall dient als netwerkbeveiliging en controleert al het verkeer tussen het internet en uw eigen interne netwerk. Zo kan ongewenst verkeer geblokkeerd worden wanneer deze een bedreiging vormen voor het eigen netwerk met firewall en netwerkbeveiliging. 

Netwerkbeveiliging laten instellen

Wilt u graag uw bedrijf netwerkbeveiliging laten instellen? CloudTribe kan u hierbij helpen. Wij zorgen ervoor dat uw netwerk tegen aanvallen en gevaren van buitenaf is beschermd en dat er geen zwakke plekken in het netwerk zitten. Virussen, ongewenste bezoekers en andere bedreigingen worden buitengesloten wanneer u uw netwerkbeveiliging goed laat instellen. Netwerkbeveiliging is maatwerk, wij passen de beveiliging dan ook naadloos aan op uw onderneming waarbij we kijken naar welk niveau netwerkbeveiliging het best bij u past. 

Wilt u graag meer weten over onze diensten of wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven advies op het gebied van netwerkbeveiliging en zorgen ervoor dat uw onderneming digitaal beveiligd is.

Veilig en betrouwbaar Efficiƫnt en snel werken 24/7 klantenservice 99% uptime
Gemiddeld beoordeeld met 9 door 2 klanten Bekijk alle ervaringen
Ronkenstraat 5
6042 JM Roermond
+31 (0)6 25 04 67 32 info@cloudtribe.nl