Wat is on premise & on premise software

Veel bedrijven willen graag hun bedrijfssoftware opslaan op een beveiligde server. Hier zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden voor waaruit gekozen moet worden. On premise software, verkrijgbaar bij CloudTribe, is een van die mogelijkheden. 

De betekenis van on premise

De betekenis van 'on premise' vertaald naar het Nederlandse is letterlijk 'op locatie'. On premise verwijst dus naar hetgeen wat op eigen locatie staat. Bekijken we het woord on premise software gerelateerd? Dan krijgt on premise de betekenis dat de software binnen de eigen infrastructuur van het bedrijf wordt geplaatst. Hierbij heeft het bedrijf een eigen server in bezit waarop de software wordt geïnstalleerd. 

Eigen beheer van het systeem

Met het in huis halen van de server bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid zowel als het beheer van het systeem. Sommige bedrijven maken veel gebruik van softwarepakketten zoals CRM of ERP die on-premise geïnstalleerd worden. Vaak beheren deze softwarepakketten belangrijke kernprocessen van een bedrijf waardoor velen ervoor kiezen de software on-premise te installeren zodat er meer controle is over deze processen. CloudTribe biedt on-premise software inclusief hulp bij vragen en onderhoud zodat u als bedrijf zelf uw software on-premise kunt regelen. 

On premise vs private cloud

On premise vs private cloud: wat is nou precies het verschil? Hoewel er sommige overlappingen te vinden zijn, zijn de implementatievormen on premise vs private cloud toch te onderscheiden van elkaar. Bij on-premise wordt de software geïnstalleerd op een server die in het beheer valt van het bedrijf zelf. Bij private cloud wordt de software ook op een server geïnstalleerd die alleen door het bedrijf gebruikt wordt, alleen bevindt deze server zich op een andere plek. Doordat u als enige gebruikt maakt van de desbetreffende server heeft u meer toezicht op de veiligheid van de server. 

Kies de juiste IT oplossing voor uw bedrijf

Omdat zowel on-premise als private cloud software onderhouden moet worden door specialisten, is het belangrijk te kijken welke IT oplossing geschikt is voor uw bedrijf. Voor vragen en advies over IT en opslagbeheer kunt u terecht bij CloudTribe. Samen zullen wij aan de slag gaan met het vinden van de passende IT oplossing voor uw onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Veilig en betrouwbaar Efficiƫnt en snel werken 24/7 klantenservice 99% uptime
Gemiddeld beoordeeld met 9 door 2 klanten Bekijk alle ervaringen
Ronkenstraat 5
6042 JM Roermond
+31 (0)6 25 04 67 32 info@cloudtribe.nl