Server monitoring voor al uw servers en netwerk apparaten

Een server kan gezien worden als het hart van al uw ICT. Het is dan ook van belang dat deze ten alle tijden werkt en online is. Mocht de server niet goed werken dan kan dit resulteren in problemen, en deze wilt u natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Maar hoe komt u er op tijd achter of uw server te maken heeft met bepaalde bugs of problemen? Het antwoord is: met de juiste server monitoring tools. U leest hier meer over server monitoring. 

Wat precies is server monitoring?

Met een server monitoring software wordt uw server continu gemonitord. Wanneer er problemen ontstaan die misschien niet direct zichtbaar zijn, worden deze  gedetecteerd door de monitoring server waardoor u de problemen ook weer zo snel mogelijk kunt verhelpen. Mocht het toch gebeuren dat de server te maken krijgt met een crash, dan is het dankzij de server monitoring software mogelijk in te zien welke problemen er vlak voor de crash ontstonden.

Gebruik maken van server monitoring software

Is de server waar u gebruik van maakt geplaatst binnen de interne bedrijfsomgeving? Dan bent u ook zelf verantwoordelijk voor onderhoud aan de server en of deze werkt volgens toebehoren. Het is vooral voor ondernemingen een noodzakelijk taak die invloed kan hebben op de werkzaamheden of processen binnen het bedrijf. Dankzij een goede server monitoring software krijgt u inzicht in de performance van de server en weet u direct wanneer u te maken heeft met obstakels die problemen voor uw server kunnen vormen. Met server monitoring kunnen deze problemen preventief worden opgelost. 

Server monitoring tools

Op een server draaien bepaalde processen en services. Het is mogelijk deze processen en services om de zoveel tijd te bekijken. Wilt u deze controle automatiseren, dan is het mogelijk server monitoring tools te gebruiken. Hiermee wordt de status van de server automatisch gecontroleerd waardoor er een heleboel werk uit handen wordt gegeven aan de monitoring server. Dit wordt gedaan aan de hand van rapportages, het sturen van alerts wanneer bepaalde problemen gedetecteerd worden en/of het starten van acties bij gedetecteerde problemen. Zo kunt u als beheerder van de server direct ingrijpen.

Ook een monitoring server voor uw onderneming? Cloudtribe helpt u graag bij het opzetten van een veilige en gemonitorde server. Wilt u graag meer informatie over server monitoring bij Cloudtribe? Neem dan geheel vrijblijvend en gratis contact op!

Veilig en betrouwbaar Efficiënt en snel werken 24/7 klantenservice 99% uptime
Gemiddeld beoordeeld met 9 door 2 klanten Bekijk alle ervaringen
Ronkenstraat 5
6042 JM Roermond
+31 (0)6 25 04 67 32 info@cloudtribe.nl